Kolmekymppinen

Kiira kävi Keimolassa, maisema muuttui, väylät väljenivät. Puita meni pinoon, mutta pinoista saa sen verran rahaa, että sillä suurin piirtein katetaan raivaus- ja korjaustöiden kustannukset. Kentälle sattuneet pelaajat eivät sattuneet kaatuvien puiden alle ja ne väistelivät enimmäkseen myös rakennuksia ja rakennelmia ja parkissa olleita autoja. Olisi tuota ilmankin pärjätty, mutta paljon huonomminkin olisi voinut käydä.

Sitten tuon esille kolmekymppiselle Keimolalle kolme pointtia. Ensiksi kentästä. Olemme pääsemässä soveltamaan vuosien takaisen hallituksen ratkaisua kasvattaa omaa siirtonurmea greenien kunnostamisen nopeuttamiseksi ja helpottamiseksi. Sen tueksi on valmisteilla runkosuunnitelma, jonka pohjalta voidaan toteuttaa muutakin korjaus- ja kehitysohjelmaa. Ajatuksena on kohtuullinen jatkuva lisäpanostus, jonka toteutuessa olemme edelleen kilpailukykyisiä hintatasollamme. Konkreettisen laadun ohella samalla pidämme yllä luottamusta jatkuvuuteen ja eteenpäin menoon sekä omassa piirissä että ulkopuolisessa golf-Suomessa. Nykyisellä osakkeiden hintatasollakin monilla kentillä osakkeiden menekki vaikuttaa olevan niin laimea, että meillä kauppoja syntyy vuodessa eri kertaluokassa.

Toiseksi meistä pelaajista. Ruotsissa on tehty tositarkoituksella aloitteita verohelpotuksista golfin pelaamiselle, koska se nähdään kansanterveystyönä kaikenikäisille. Työikäiset hoitavat sillä sielua ja ruumista. Liikunta ei ainoastaan pidä kehoa koossa, vaan sen rentouttavan vaikutuksen takia myös immuunijärjestelmä pääsee operoimaan tehokkaammin, kun stressikemikaalit eivät ole sitä sabotoimassa. Kiireisimmän uravaiheen jättäneet pysyvät paremmassa kunnossa ja kauemmin omilla jaloillaan ilman tukea, mistä koituu mittavia säästöjä yhteiskunnalle. Erityisen tärkeäksi kohderyhmäksi ovat nousemassa nuoret. Nyt alkaa olla numeronäyttöä siitä, että sosiaalinen media tekee heistä paradoksaalisesti yksinäisiä ja ahdistuneita, kun se tyhmä älypuhelin seuraa joka paikkaan. Se kuuluu päivään jokaiseen, se kuuluu aamuun ja iltaan. Golfissa sen sijaan ollaan tekemisissä välillä ihan oikeiden ihmistenkin kanssa eräässä kaikkein sosiaalisimmista liikunnan muodoista. Tämä nostaa seuratoiminnan junioriosuuden entistäkin suurempaan arvoon.

Kolmantena merkkihenkilöistä. Haluan osoittaa erityiset onnentoivotukset Lauri Fominille, joka Kiiran ohella on vaikuttanut enemmän kuin kukaan siihen, miltä Keimola näyttää tänään.

Kyösti Anttonen
Keimola Golf Club Oy
Puheenjohtaja

 

Tämä on Keimolan golfyhteisön blogi, jossa kirjoittavat Keimola Golf Club Oy:n ja Keimola Golf ry:n puheenjohtajat. Lisäksi sivulla voi kutsuttuna esiintyä myös muita kirjoittajia aiheista riippuen. Blogin kirjoituksia voivat kommentoida Keimolan osakkaat ja jäsenet omalla nimellään kirjautumisen jälkeen. Kommentit läpikäyvät moderoinnin ennen niiden julkaisua. Julkaistut kommentit ovat kaikkien luettavissa. Osakkaille ja jäsenistölle on tarkoitetut keskustelufoorumit löytyvät kotisivulta täältä.