Taasko se alkaa?

Tervehdys kaikki Keimolan golfyhteisön jäsenet!

Eilen, keskiviikkona 10.5.2017 järjestettiin Keimola Golf ry:n 30 -vuotis juhlavuoden kevätkokous. Sääntömääräisien asioiden lisäksi kokouksessa hyväksyttiin seuran osalta Keimolan golfyhteisön yhteinen strategia 2017 – 2020. Hyväksytty strategia on laadittu yhtiön hallituksen aloitteesta, seuran ja yhtiön tiiviissä yhteistyössä. Strategian hyväksyminen oli hieno hetki ja antoi toivoa tulevaan! Vihdoinkin olemme Keimolassa päässeet yhteistyön linjalle ja vanhat riidat voidaan haudata… vai voidaanko? Edessä on nimittäin yhtiökokous, jonka myös tulisi hyväksyä strategia. Muutoin se ei ole kuin läjä paperia ja hyvä yritys viedä Keimolaa yhteistyössä eteenpäin!

Olen huolestuneena seurannut nettikeskustelua ja nähnyt yhden kiertokirjeenkin, joka on postitettu osakkaille valtakirjojen keruutarkoituksessa. Tuon kirjeen nähdessäni iski mieleen synkkyys: Taasko se alkaa??? Emmekö me opi mitään??? Ei ole mennyt kuin kolme vuotta siitä, kun Keimolan golfyhteisön nimi oli golffareiden huulilla, eikä mitenkään mairittelevasta syystä. Tuolloin yhteisömme leimaantui riitaisaksi paikaksi, jossa ihmisillä on paha olla. Jopa kenttähenkilökunta joutui niin huonon kohtelun kohteeksi, että se ei nähnyt tilanteessa muuta mahdollisuutta kuin suorittaa mielenosoituksellinen ulosmarssi. Myös kenttäyhtiön ja seuran välit olivat erittäin huonot, eikä yhteistyötä voitu kuvitellakaan. Tuosta on vasta kolme vuotta! Sitäkö me nytkin haluamme?

Vaikka tuolloin erimielisyyksien takana oli jotain ihan oikeitakin syitä (siis kenttäremontti), oli kyse loppujen lopuksi kuitenkin valtataistelusta. Tämänkertaiset kirjoitukset ja viestit kertovat samojen vaikuttimien olevan taustalla nytkin. Sen voi huomata helposti siitä, että osakkeen lepuuttamiseen tähtäävä ja seuratoiminnan merkitystä vähättelevä porukka kirjoittaa erittäin populistisia väitteitä ja lupaa kuuta taivaalta, jos vain heidät valitaan hallitukseen. Heidän osaltaan on menossa kilpajuoksu siitä, kuinka paljon ihmisille pitää luvata, että he antavat äänensä/valtakirjansa. Kukaan heistä ei kuitenkaan kerro, mitä tulee tapahtumaan jos heidät valitaan ja he alkavat tehdä lupaamiaan toimenpiteitä. Minäpä kerron…

On 100% varmaa, että jos Keimolassa hyväksytään ”osakkeiden lepuuttaminen”, eli vastikevapaus ilman että 100% osakkaista sitä puoltaa, asia tullaan riitauttamaan. Tiedän tämän siksi, että voin luvata itse tekeväni niin. Tiedän myös, että useat muutkin ovat näin tekemässä ja aion myös esittää seuran hallitukselle, että se osakkeenomistajana pyrkii turvaamaan omia etujaan ja riitauttamaan asian. Se on tehtävä, koska osakkeen omistamiseen liittyvien velvoitteiden ja riskien siirtämistä muiden osakkaiden ja yhtiön vastuulle ei voida hyväksyä, varsinkin, kun osakkeeseen kuuluva äänioikeus samalla säilyy ennallaan ja samalla vaarannettaisiin yhtiön talous sekä toimintakyky ennenkuulumattomalla tavalla. Tällaiset populistiset lupaukset ovat vaarallisia ja johtavat loputtomaan riitelyyn johon meillä ei yhteisönä ole varaa.

Arvoisat Keimolan golfyhteisön jäsenet. Edessämme on juhlavuonna historiallisen tärkeä kokous ja siksi vetoan teihin: Tulkaa paikalle yhtiökokoukseen 17.5.2017 ja äänestäkää yhtenäisen ja yhteistyötä tekevän Keimolan, sekä uuden strategian 2017 – 2020 puolesta tai antakaa valtakirja sellaiselle henkilölle, jonka tiedätte näin äänestävän. 

Oikean asian kannattajille nimettyjä valtakirjoja voi jättää myös Caddiemasterin tiskille.

Yhteistyön ja paremman Keimolan puolesta,

 

Jani Huhtamella
Keimola Golf ry, puheenjohtaja

 

 

Tämä on Keimolan golfyhteisön blogi, jossa kirjoittavat Keimola Golf Club Oy:n ja Keimola Golf ry:n puheenjohtajat. Lisäksi sivulla voi kutsuttuna esiintyä myös muita kirjoittajia aiheista riippuen. Blogin kirjoituksia voivat kommentoida Keimolan osakkaat ja jäsenet omalla nimellään kirjautumisen jälkeen. Kommentit läpikäyvät moderoinnin ennen niiden julkaisua. Julkaistut kommentit ovat kaikkien luettavissa. Osakkaille ja jäsenistölle on tarkoitetut keskustelufoorumit löytyvät kotisivulta täältä.

6 Kommentit

 1. Maukonen, Vesa T.

  Hyvä Jani!

  Kirjoitit asiaa ja toivottavasti muu golfyhteisö tajuaa mitä jotkut tahot yrittävät ajaa!
  Siis omaa etuaan kun eivät osaa huolehtia omaisuudestaan.

  Jos jonkun on vaikeaa maksaa osakkeisiinsa liittyviä kustannuksia, on aina mahdollisuus luovuttaa ne yhtiölle yhtiöjärjestyksessä säädetyllä tavalla ja lopettaa jatkuva riitely näiden asioiden ympärillä!
  Ainahan voi vaihtaa seuraa jos Keimola ei tyydytä!
  Se ei ole laissa kiellettyä…

 2. Keurulainen, Tapani

  Jani on tässä(kin) asiassa oikeassa.Keimolan maineessa on tullut muutaman vuoden sisällä huomattava parannusta. Tiedän koska olin valvojana ja ne jotka mut tuntee niin juttua riittää, valitettavasti moni muisti mennä riidat mutta olivat kovin tyytyväisiä että ollaan saatu asiat kuntoon, kentän osalta tuli paljon kiitosta on reuna-alueita karsittu ja muutenkin kokonaiskuvasta tuli kehuja. Uskoisin että greenfee pelaajia kiinnostaa myös yhtiön tila, ei kukaan halua tulla pelaaman kun tietää että siellähän vaan tapellaan(riidellään).
  Nyt on ollut seestäistä aikaa ja pidetää sitä yllä. Itselläni ei ole osaketta mutta voisin sellaisen hankkia niin en kirjoittelis(vieraana).
  tetv. Tapsa

 3. Nurminen, Timo

  Jos et itse osallistu kokoukseen , on tärkeää , että annat valtakirjan
  kaverille .Kun nyt olemme jo tottuneet mukavaan normaaliin elämään
  Keimolassa , emme todellakaan halua palata aikaisempaan riitojen
  kauteen , emmehän ?

  Terv . Timo

 4. Manner, Jorma

  Hyvä Jani, asiaa. Taas yritetään tehdä mustasta valkoinen – toivottavasti ihmiset muistavat ja ymmärtävät. Tulkaa sankoin joukoin yhtiökokoukseen!

 5. Kauppinen, Esa-Pekka (Petteri)

  Toivottavasti emme tosiaankaan ajaudu takaisin muutaman vuoden takaiseen kiistelyyn. Nykyinen toimiva johto ja hallitus ovat mielestäni onnistuneet tehtävässään hyvin. Pari huomiota kuitenkin Janin blogista ja aiemmista kommenteista:
  – Golfyhtiöiden toimintaympäristö on muuttumassa. Keimola ei onneksi ole samanlaisessa tilanteessa kuin moni muu kenttä, koska omistajuus on jakautunut pääosin aktiivipelaajille.Osakemarkkinoiden toimimattomuus on kuitenkin uhka myös meille, koska omistajaprofiili taita meilläkin painottua ikähaitarin iäkkäämpään päähän. Tämän takia pitää etsiä keinoja omistajuuden riskien vähentämiseksi.
  – Osakkeen luovuttaminen yhtiölle vaikuttaa itse asiassa aivan samalla tavalla kuin lepuuttaminen – maksurasitus jakautuu pienemmälle porukalle. Muutos toki on ennakoitavampi, mutta samalla pysyvämpi.
  – Edellä mainituista syistä uskon jonkinlaisen pelaamisen ja omistamisen erottamisen olevan tulevaisuudessa välttämätöntä. Se toki vaatinee kaikkien osakkeenomistajien suostumuksen, mutta näissäkin asioissa olisi parempi toimia ennakoivasti kuin odottaa tlanteen kriisiytymistä.
  – Osaltaan tilannetta saattaisi auttaa pelilippumahdollisuuden laajentamisen myös B- ja C-osakkeisiin. Tähän ei päätöksenteon osalta liity ilmeisesti samanlaista ongelmaa kuin noissa Janin viittaamissa oikeustapauksissa, koska se ei vähennä yhdenkään osakkeenomistajan oikeuksia. Pelilippujen käyttömahdollisuudestahan ei ole A- ja D-osakkeidenkaan johdosta ole ymmärtääkseni maksettu merkintävaiheessa mitään korkeampaa hintaa tai määritelty korkeampaa vastiketta.

 6. Haapiainen-Junnila, Marketta

  Riidat voisimme jo unohtaa, ja jatkaa rauhaisaa yhteiseloa pelaten loistavasti hoidetuilla ja talven aikana upeasti siistityillä kentillämme. Viime vuosi tuntui sujuvan ilman konflikteja.
  Jos jotain haluan muuttaa, on yhtiöjärjestyksemme ongelma, missä maksu pelioikeudesta ei takaa, että saa myös äänestää yhtiökokouksessa. Minulla on B-osake, mikä takaa yhden pelioikeuden ja yhden äänen. Kummallista on, että C-osakkeen omistajat maksavat kahdesta pelioikeudesta, mutta saavat vain yhden äänen ja A-osakkeella maksetaan kolmesta pelioikeudesta, mutta käytetään 10 ääntä kokouksessa.
  Osakkeeni ostin noin 16 vuotta sitten. Enää silloinkaan kukaan ei kuvitellut golfosakkeen olevan sijoitus. Siksi ihmettelenkin, miksi nämä Keimolan ekonomit ovat suorastaan haalineet itselleen ”halpoja” osakkeita. Ja nyt he eivät haluakaan maksaa niistä yhtiövastikkeita. Se on hyvin outo tapa pyrkiä suurella äänimäärällä kukkulan kuninkaaksi= hoitamaan golfyhteisön asioita golfareille epäedullisella tavalla.