Etiketti- ja turvallisuussäännöt

Keimola Golfin etiketti- ja turvallisuussäännöt

Toisten pelaajien huomioon ottaminen ja turvallisuus kaikissa tilanteissa ovat keskeisiä toimintaperiaatteita golfkentällä. Peli perustuu sääntöjen noudattamiseen ja pelaajien hyvä käytös, kohteliaat tavat, vastuullisuus sekä hyvän urheiluhengen mukainen toiminta kuuluu lajiin erityisesti. Kentällä tapahtuvia vaaratilanteita voi ehkäistä toimimalla jo ennakkoon niin, että turvallisuus ja luottamus kanssapelaajiin säilyvät.

Huomaavaisuus ja pukeutuminen

Hyvät käytöstavat alkavat jo parkkipaikalla. Keimolassa tervehditään jokaista kentällä ja klubilla kulkijaa.

Golfin perusetikettiin kuuluu hyvät käytöstavat, huomaavaisuus toisia kohtaan ja siisti, asianmukainen pukeutuminen. Miehet ja pojat herrasmiehinä ottavat lakin päästä sisätiloissa.

Jokaisella pelaajalla on oikeus olla sitä mitä on, joten huomaavaisuutta on se, että siistii kieltään sekä se, että sietää toisen sinällään harmittomia tunteenpurkauksia.

Pelin ripeys

Ripeä peli ei tarkoita kiirehtimistä vaan jämäkkää ja reipasta etenemistä lyöntien välillä. Omaa lyöntiä on syytä suunnitella jo sillä aikaa kun muut lyövät. Keskittymisrauhan antaminen on tärkeä osa huomaavaisuutta. Lyöntijärjestystä ei ole välttämätöntä noudattaa, vaan se, joka on valmis voi lyödä ensin.

Griinillä voi jo valmiiksi asettua oman pallon taakse odottelemaan, jos se ei häiritse muita pelaajia. Hyvä käytäntö lipun kanssa on se, että ensimmäiseksi pallon reikään saanut pelaaja siirtyy puttinsa jälkeen maassa makaavalle lipulle ja hoitaa sen paikalleen puttausten päätteeksi. Griiniltä poistumista nopeuttaa se, että bägit on jo valmiiksi jätetty seuraavaan lähtösuuntaan.

Peli on silloin sopivan ripeää, kun ryhmä pysyttelee edellä kulkevan ryhmän takana, näköetäisyydellä. Jos ryhmä kääntää katseen taaksepäin ja yrittää pysytellä takana tulevan ryhmän edellä, ollaan jo matkalla kohti tukoksia.

Fore huuto

Turvallisuuden kannalta on tärkeintä, että pallot pannaan peliin vasta kun edellä kulkeva ryhmä on riittävän etäällä. Jos pallo lipsahtaa reilusti sivusuuntaan, toisen väylän puolelle tai muuhun mahdolliseen ihmisten oleskelusuuntaan tai jos et tiedä mihin pallo lähti, on koko peliryhmän yhteinen ja kaikuva Fore-huuto tarpeen.

Anna ohitustilaa

Jos ryhmän peli kaikesta yrityksestä huolimatta takkuaa tai takaa tulee muusta syystä selvästi nopeampi ryhmä, se päästetään ohi. Taaemmalle ryhmälle annetaan selkeä ja näkyvä ohitusmerkki ja suojaudutaan tulevilta palloilta. Ohitusluvan antamiseen ei tarvitse odottaa seuraavaa tiiauspaikkaa, sen voi antaa myös kesken väylän.

Ei pelaavat vierailijat

Pelaajan on tiedostettava oma vastuunsa, mikäli tuo mukaansa kentälle ei pelaavan vierailijan. Edellä mainittu seuralainen ei saa haitata tai häiritä toimillaan millään tavalla kanssapelaajien peliä. Pelaaja on aina vastuussa siitä, ettei hän itse tai hänen mukanaan oleva ei pelaava vierailija aiheuta vaaraa tai häiriötä toisten pelaajien pelille muun muassa liikkumalla, puhumalla tai tarpeettomasti metelöimällä.

Lemmikit

Yleisen turvallisuuden ja runsaan eläinkannan vuoksi lemmikkejä ei saa tuoda kentälle.

 

Nauti pelistä, luonnosta ja seurasta!