Hoitojuna

IMG_4961

Keimolan kentänhoidossa otettiin kaudella 2008 käyttöön ns. hoitojuna menetelmä. Miksi se on otettu käyttöön ja miten se toimii?

Golfkentän kunnossapito vaatii jokapäiväistä ja melko aikaa vievää hoitoa. Keskellä kesää 36- reikäisellä kentällämme työskentelee parhaimmillaan parikymmentä kentänhoitajaa. Vaikka kentänhoitajat aloittavat työt touko-elokuussa jo kello 6:00 aamulla, ”törmäävät” pelaajat ja kentänhoitajat väistämättä joissain vaiheessa toisiinsa, jos pelaajat saavat lähteä pelaamaan vapaasti haluamaltaan lähtöpaikalta. Ennen vuotta 2008 näin meneteltiinkin ja tämä johti siihen, että pelaajat joutuivat odottamaan kentänhoitajia ja kentänhoitajat pelaajia. Lisäksi kentänhoitajat joutuivat usein muuttamaan hoitosuunnitelmiaan ja kulkureittejään tehdäkseen tilaa pelaajille ja saadakseen itselleen työrauhan. Lopputuloksena oli se, että kenttä ruuhkautui, leikkaustöihin kulunut aika pidentyi ja kaiken lisäksi kentänhoitajien työturvallisuus vaarantui.

Kentänhoitojärjestelyjä muutettiinkin kenttämestarin esityksestä vuonna 2008 keväällä pelin sujuvuuden ja työn tuottavuuden parantamiseksi. Vuonna 2018 siirryttiin seuraavalle tasolle, tiedotuksen siiryttyä twitteriin. Hoitojuna on päiväkohtainen ja siitä tiedotetaan kentänhoidon Twitterissä arkipäivinä päivää etukäteen.

Hoitojuna- nimitys tulee siitä, että kaikki koneet etenevät junamaisesti  reikä kerrallaan. Leikkuu/hoitotyöt aloitetaan kello 6:00, ja jotta työt pääsisivät etenemään tehokkaasti, ohjataan kaikki pelaajat toiselle kentälle.

Toivon pelaajien ymmärtävän, että tavoitteena on kaikkien yhteinen etu. Haluan myös korostaa, että kenttää ei missään vaiheessa suljeta kokonaan; Pääsääntöisesti tällä päiväkohtaisella hoitojunalla työt saadaan kohdennettua entistä paremmin kulloisellekin kentälle. Muinakin päivinä kenttää toki hoidetaan, mutta enimmät työt pyritään tekemään hoitojunan aikana. Jatkossakin kentälle voi lähteä pelaamaan ennen klo 6, kunhan aika on varattu (nexgolf).

Saraksen osalta hoitojunasulku on klo 6.00-7.40 ja Kirkan osalta suljettuna oleva ”ysi” vaihtelee, välillä A ensin ja sitten B ja välillä toisinpäin. Kirkan aamun eka ysin hoitojunasulku on klo 6.00-7.40 ja toisen ysin klo 8.30-9.50. Näihin aikoihin voidaan tehdä tarvittaessa muutoksia.

 

Terveisin
Timo Puusaari
kenttämestari