Leila Lahti Trophy by PING 2021

Historia

Leila Lahti Trophy kilpailu on kunnianosoitus Leila Lahden työlle golfin ja Keimola Golfin hyväksi, joille hän antoi sydämensä. 

Leila aloitti golfin pelaamisen jo ennen Keimolan kentän olemassa oloa Hämeenlinnassa Aulangolla. Yhdessä Kaj Eklundin ja Gilbert Koskelan kanssa he perustivat Vantaan Golf seuran kun golfkenttää ryhdyttiin Keimolaan rakentamaan yli 30 vuotta sitten.  Seura on nimenmuutoksen jälkeen nykyinen Keimola Golf ry.  Leila Lahti oli golfseuran perustajajäsen jäsennumerolla 3. Hän sai myöhemmin seuran kunniajäsenyyden.

Leila Lahti oli seuran hallituksen jäsen aivan se ensimmäisistä vuosista 1987 alkaen jatkuen 2017 saakka. Hän oli myös jonkin aikaa yhtiön hallituksen jäsen, joten tietoa ja taitoa löytyi laajasti Keimolan asioista. Leila oli ensimmäinen Golfliiton naistuomari. Hän oli kävelevä sääntökirja ja hänen hyvä ystävänsä Arto Teittinen on tullut keimolalaisille tutuksi monien sääntöiltojen myötä. Leilan viimeinen vapaaehtoistyö oli toimiminen tuomarin tehtävässä Keimolassa järjestetyssä Hikkori Golfin Suomen Mestaruuskisassa 1.7.2017.

Leila Lahti oli tunnettu myös laajemminkin Suomen golfpiireissä ja muilla kentillä. Mitä isommat kisat Keimolassa järjestettiin, sitä paremmin hän oli kotonaan järjestelyissä ja tuomaroidessaan kilpailuita. Kilpa- ja ammattilaisgolfarit muistavat Leilan kannustusta lämmöllä.  Hänen omaa meriittiä oli Vantaan Golf seuran kahden ensimmäisen vuotena naisten sarjan mestaruus. Pelaajana Leila oli tunnettu hyvästä lähipelistään.

Leila oli aktiivinen ja helposti lähestyttävä toimija ja käytännön tekijä, jonka aikaansaannoksista koko Keimolan golfyhteisö pääsi nauttimaan. Leilan poismenon jälkeen hänen keimolalaiset golfystävänsä ovat järjestäneet Leila Lahti muistokisan heinäkuun alussa tunnustaen Leilalle tärkeää oranssia väriä.

AMMATTILAISET

Keimola Golf järjestää 29.6.2021 mies- ja naispelaajille yksipäiväisen ammatilaiskisan Saras kentällä. Kisassa jaettava palkintosumma on 10 000 euroa. Rahapalkinto jaetaan 7 parhaalle pelaajalle. Miehet ja naiset pelaavat samassa sarjassa.

KILPAILUN IDEA

Kisa tarjoaa amatööri- ja ammattilaisvaiheen saumakohdassa oleville pelaajille matalan kynnyksen kisan ammattilaisuran aloitukseen. Kisan idea on syntynyt ammattilaisuutta kohden menevien pelaajien valmentajilta. Kisa lisää kovatasoisia ja helposti tavoitettavia kisoja Suomeen.

AMATÖÖRIT

Ammattilaiskisan yhteydessä pelataan ProAm -joukkuekisa, jonka kilpailumuotona on Best Ball Pistebogey. Joukkueen muodostavat ammattilainen ja amatööri. Best ball -kisassa jaetaan tavarapalkintoja. Lisäksi kisassa on mukana useita erikoiskilpailuja, joissa onnistuneet palkitaan erikseen.