Vantaan Mestaruuskilpailut 4.8.2018

Lauantaina 4.8. pelattiin Vantaan Mestaruuskilpailut nyt neljännen kerran Keimolassa. Hellekesän paras pilvipoutainen pelipäivä näkyi myös tuloksissa, sillä tulostaso oli hyvä. Lämpömittari näytti 23 astetta, joka on mitä ihanteellisin pelisää täällä Suomessa. Vanhoja tuttuja nimiä oli tuloslistoilla kärkipäässä, mutta myös uusia tulevia mestareita.

Tunnelma oli korkealla kisan alusta loppuun.

Vuoden 2018 Vantaan Mestari, Marko Halonen, scr 77.

Tytti Liljeqvistillä riitti aihetta hymyyn pistebogeysarjan voittajana.

Tämän vuotiseen Vantaan Mestaruuskisoihin osallistui 101 pelaajaa, joista vieraspelaajia oli kolmetoista. Osanottajamäärä oli maximaalinen, joten Vantaan mestaruudesta halutaan pelata ja sehän on vain hyvä asia. Järjestelyt sujuivat hyvin ja uhkaava ukkonenkin pysyi poissa näyttäytyen mustina pilvinä Espoon suunnasta. Kisan järjestäjien Vantaan kaupungin ja Keimola Golfin yhteistyö sujui loistavasti. Vantaan kaupunki sponsoroi palkinnot.

Scr-sarjan mestaruudesta käytiin tiukka kisa. Kahden parhaan tasatuloksen ratkaisi viimeinen 9:n reikää. Eikä kolmassijakaan ollut kuin yhden lyönnin päässä. Voiton vei HSGC:n Marko Halonen tuloksella 77. Toiseksi sijoittui Keimolan Brad Mowbray, tulos myös 77 ja kolmanneksi pelasi Keimolan Oliver Diomin tuloksella 78. Naisten sarja oli jälleen Sointu Lassilan heiniä, tulos 85. Kokonaistilastossa Sointu oli viidestoista.

Tiukkaa kisaa oli myös Hcp-sarjassa. Ensimmäinen palkinto meni Rauli Laasoselle, tulos 72. Toiseksi sijoittui Olli Järvinen, tulos 72. Kolmannesta sijasta käytiin myös tiukkaa kamppailua, tulokseen 73 pelasi neljä henkilöä. Pienimmällä tasoituksella Minna Jäppinen oli paras. Kaikki palkitut ovat Keimolalaisia.

Pistebogey sarjassa yksi peliryhmä vei kaikki kärkisijat. Nähtävästi pelaajilla oli hyvä fiilis ja kannustusta tuli pelikavereilta. Sarjan voitti hienolla pelillä Tytti Liljeqvist, tuloksella 38 bogeypistettä. Toiseksi pelasi Silvo Viitanen ja kolmanneksi Benita Doktar. Heidän molempien lopputulos oli 35 pistettä.

Kaiken kaikkiaan onnistuneet kisat. Pelaajien ajatuksia kyseltiin kilpailun jälkeen. Jos jotain voisi toivoa niin erikoiskilpailuja voisi lisätä mukaan. Ampiaisia on nyt todella paljon ja niiden hyökkäys sotki muutaman golfarin peliä. Kilpailun johtajakin Leila Laitinen joutui pistoksen johdosta turvautumaan kyypakkaukseen, joka on nyt hyvä olla jokaisella mukana bägissä golfkierroksellaan.