Asiakasraati

Keimolassa kerätään vuosittain palautetta Pelaaja Ensin kyselyn avulla niin osakkailta, jäseniltä kuin vieraspelaajiltakin. Palautteen avulla kehitämme toimintaa ja vertaamme Keimolan tilannetta lähikenttiin. Pelaaja Ensin kysymykset ovat kuitenkin yleisluontoisia ja siten kaikille golfkentille sopivia. Pelaaja Ensin kyselyn rinnalle olemme perustamassa Keimolaan asiakasraatia.

Asiakasraatiin on valittu 100 henkilön edustava otos Keimolan asiakkaista. Raadissa on Keimolan golfyhteisön kannalta katsottuna oikeassa suhteessa osakkaita ja jäseniä, miehiä ja naisia, eri ikäisiä ja eri taitoisia pelaajia (HCP) sekä eri kierrosmäärän kaudessa Keimolassa pelaavia. Pelaajat on arvottu edellä kuvatulla tavalla määritetyistä asiakasryhmistä. Asiakasraati on siis pienoiskoossa Keimolan kanta-asiakkaat ja vain vieraspelaajien näkemys puuttuu.

Vastauksilla Keimolan hallitukset (kenttäyhtiö ja seura) ja operatiivinen johto kykenee kartoittamaan pelaajien mielipiteitä nopeasti. Vastauksista ei selviä vastaajien nimet, raadin kokoonpanoa ei julkaista, raadilla ei ole yhteistapaamisia ja vastauksien yksityiskohdista ei tiedoteta. Kyselyiden kokonaistuloksia voidaan aihekohtaisesti julkaista Keimolan nettisivulla. Asiakasraadin henkilötietoja käsitellään Keimolan tietosuojaselosteen mukaisesti.

Asiakasraatiin valitut henkilöt saavat tänään sähköpostilla asiasta lisätietoa.

 

Julkaistu 5.7.18/ Toimitusjohtaja