Hoitojunat starttaavat ma 22.5 alkaen

Hoitojunat ovat jälleen liikkeellä aamuisin!

Tärkeä tiedote kaikille pelaajille; rajoituksia tiedossa aamulähtöihin liittyen;
Viime kausilta tuttu hoitojuna starttaa jälleen maanantaina 22.5.2017.

Keimolan kentänhoidossa otettiin kaudella 2008 käyttöön ns. hoitojuna menetelmä. Kertauksena kerron vielä vähän hoitojunan taustoista; miksi se on otettu käyttöön ja miten se toimii.
Golfkentän kunnossapito vaatii jokapäiväistä ja melko aikaa vievää hoitoa. Keskellä kesää 36- reikäisellä kentällämme työskentelee parhaimmillaan parikymmentä kentänhoitajaa. Vaikka kentänhoitajat aloittavat työt touko-elokuussa jo kello 6:00 aamulla, ”törmäävät” pelaajat ja kentänhoitajat väistämättä joissain vaiheessa toisiinsa, jos pelaajat saavat lähteä pelaamaan vapaasti haluamaltaan lähtöpaikalta. Ennen vuotta 2008 näin meneteltiinkin ja tämä johti siihen, että pelaajat joutuivat odottamaan kentänhoitajia ja kentänhoitajat pelaajia. Lisäksi kentänhoitajat joutuivat usein muuttamaan hoitosuunnitelmiaan ja kulkureittejään tehdäkseen tilaa pelaajille ja saadakseen itselleen työrauhan. Lopputuloksena oli se, että kenttä ruuhkautui, leikkaustöihin kulunut aika pidentyi ja kaiken lisäksi kentänhoitajien työturvallisuus vaarantui.

Kentänhoitojärjestelyjä muutettiinkin kenttämestarin esityksestä vuonna 2008 keväällä pelin sujuvuuden ja työn tuottavuuden parantamiseksi. Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin siirryttiin käyttämään ns. ”hoitojuna”- menetelmä. Hoitojuna- nimitys tulee siitä, että kaikki leikkuutyöt aloitetaan yhtä aikaa molemmilla kentillä ja koneet etenevät junamaisesti eteenpäin reikä kerrallaan. Leikkuutyöt aloitetaan kello 6:00, ja jotta hoitotyöt pääsisivät etenemään ripeästi ja tehokkaasti, ohjataan kaikki (ma, ke tai pe) kello 6:00–7:30 lähtevät pelaajat starttaamaan Kirkan 1-reiältä (entinen A-kenttä). Käytännössä sekä Saraksen ykkönen että Kirkan kymppitii ovat näin ollen suljettuja kello 6:00– 7:30 aina maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kiireisimmän kauden aikaan. Vastaavasti Kirkka 1 on ma, ke ja pe suljettu kello 8:30- 10:00.

Toivon pelaajien ymmärtävän, että tavoitteena on kaikkien yhteinen etu. Haluan myös korostaa, että kenttää ei missään vaiheessa suljeta kokonaan; Kirkan 10- ja Saraksen 1- tiiauspaikoilta voi edelleen lähteä pelaamaan ennen kello kuutta aamulla ja kello 6:00–7:30 voi pelaamaan lähteä Kirkka 1:ltä. Lisäksi muistutan vielä, että tämä käytäntö on voimassa ainoastaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Muina päivinä pelaamaan voi lähteä normaaliin tapaan.

Viime kesät ovat osoittaneet hoitojunan toimivaksi ja tehokkaaksi ratkaisuksi kentällämme. Se sai myös paljon kiitosta sekä kentänhoitajilta että pelaajilta. Toivon, että käytäntö saa yhtä hyvän vastaanoton myös kuluvan vuoden aikana!

Oikein hyvää alkavaa golfkesää kaikille pelaajille!

 

Julkaistu 19 / 5 kenttämestari