Keimola Golf viides seurajoukkueiden EM -kisoissa!

Keimola Golf voitti seurajoukkueiden Suomen mestaruuden kesällä ja ansaitsi paikan EM-turnaukseen Kyprokselle 22.-24.10.2015. Valmistautuminen oli huolellista, Jaana oli toimistosta hoitanut kaiken niin kuntoon kuin vain Suomesta käsin oli mahdollista. Kisa-asut oli valittu ja joukkue lähti matkalle hyvin päättäväisenä ja luottavaisena. Jani Hietanen oli joukkueenjohtajana, ammattilaiset kun eivät saa EM-turnauksessa pelata. Pelaava joukkue oli Ilari Saulo, Jukka Lehtonen, Ilari Puumalainen ja Oskari Koivula. Systeemi oli se, että kolme pelaajaa pelasi ja kahden parhaan tulos laskettiin mukaan. Olosuhteet olivat melko haastavat; oli ukkosta, tuulta ja sadetta.

Ensimmäisen päivän jälkeen Keimola oli jaetulla kuudennella sijalla, Ilari Saulo pelasi -4 ja Jukka Lehtonen +4 ja tulos oli par. Henkilökohtaisessa kisassa Ilari oli toisena lyönnin perässä Ranskan Frederic Lacroixin johtaessa.

Toinen päivä ja Ilari Saulo löi tauluun tuloksen -3 ja oli päivän kakkonen, mutta ranskalaisen rämpiessä, siirtyi johtoon kolmella lyönnillä. Jukka Lehtonen paransi ja pelasi +1, joukkuetulos oli -2. Sillä oltiin kahden päivän jälkeen kolmantena tasalyönnein Espanjan kanssa (joukkueen kolmannen pelaajan mukaan laskettin sijoitus, siksi Espanja oli 2. ja Suomi 3.) vain kolme lyöntiä johtavasta Ranskasta perässä. Joukkueen tulos oli päivän paras yhdessä Itävallan kanssa.

Kolmannelle päivälle oli laitettu kolmen ensimmäisen, Ranskan, Espanjan ja Suomen pelaajat samoihin ryhmiin starttaamaan viimeisenä 1. teeltä. Takana oli Tanska kahden, Italia, Itävälta ja Skotlanti kolmen ja Saksa neljän lyönnin päässä. Mitaleille ja kärkeen oli tunkua.

Asetelma oli herkullinen ja jännitettävää riitti loppuun saakka koska tuloksia maiden ykköspyssyistä ei saatu kuin vasta jonkin aikaa kilpailun päättymisen jälkeen. Reiät 4-9 puuttuivat tulostaulusta. Kun savu oli hälvennyt ja tulokset varmistuivat, oli Ilari Saulo pelannut huiman tuloksen, -6! Ilari Puumalainen taisteli tuloksen +4 ja Suomen viimeisen päivän tulos oli -2. Hienosti pelattu kärkiryhmässä. Espanjan pelattua saman tuloksen ja kolmannen pelaajan tulosten ollessa yhden lyönnin erolla Espanjan hyväksi, jäi Suomi Espanjan taakse.

Takaa-ajoasemassa on usein helpompi pelata, kun saa hyvän tsempin päälle. Italia sekä neljän lyönnin päässä ollut Saksa pelasivat huimat -8 ja nousivat toiseksi ja kolmanneksi ja Ranska onnistui viimeisenä päivänä pelaamaan -4 ja pitämään ykkössijan kahden lyönnin erolla.

Huikeasti pelattu Keimolan miehiltä, mitalisija jäi vain 2 lyönnin päähän ja tuloksena lopulta 5. sija tasatuloksella Espanjan kanssa.

Henkilökohtaisessa sarjassa Ilari Saulo otti ylivoimaisen voiton yhteistuloksella -13. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Ranskan Frederic Lacroixiin oli huikeat 8 lyöntiä.

Kisan tulokset löydät TÄÄLTÄ. Finnish Golf Finlandin uutisointia Keimolan menestyksestä pääset lukemaan TÄSTÄ.

Paljon onnea koko joukkueelle!

Jorma Manner

Valmennustoimikunta

 

Julkaistu 26.10.2015 / palvelupäällikkö