Keimolan Sanna Nuutinen LETAS-voittoon

Sanna Nuutinen otti viikonloppuna uransa ensimmäisen LETAS-voiton Strasbourgissa. Voitto vie hänet entistä lähemmäksi paikkaa LET:lle vuodeksi 2017. Ranskan Strasbourgissa järjestetty Ladies European Tour Access Seriesin NordicTrack Open päättyi suomalaisjuhliin, kun Sanna Nuutinen otti uransa ensimmäisen voiton LETAS-kiertueella, mikä oli samalla Nuutisen ensimmäinen voitto ammattilaisuralla. Nuutinen päätti kilpailun tulokseen -12, parantaen jokaisella kierroksella peliään kierrostulosten ollessa 69, 68 ja 67.

”Voitto tuntuu hyvältä tietenkin. Tähän on tähdätty kaksi vuotta ja lähellä ollaan oltu useasti. Vanhempani olivat täällä mukana ja isä oli caddieni, mikä auttoi minua henkisesti. Pystyin rauhoittumaan ja oikeasti nauttimaan pelistä”, Nuutinen kertoi tunnelmiaan heti kilpailun jälkeen.

Nuutinen lähti viimeiselle kierrokselle lyönnin päässä kilpailua johtaneista Kiran Matharunista ja Michele Thomsonista. Kamppailu voitosta käytiin lopulta Matharunin ja Nuutisen välillä. Nuutinen siirtyi kilpailun johtoon, kun kolme reikää oli pelaamatta. Hän onnistui pitämään johtoasemansa ja voitti lopulta kilpailun kahden lyönnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Matharuun (-10). Thomson ei kestänyt Nuutisen ja Matharun vauhdissa mukana ja päätti kilpailun sijaan kahdeksan.

”Matharu pisti koko ajan birdietä sisään ja pelasi todella hyvin, mikä innosti minuakin pelaamaan parasta peliäni. Käytin paljon aikaa puttaamiseen kierrosten jälkeen ja puttaamiseni olikin tasaista, mutta lopulta rautapelini ratkaisi voiton.”

Nuutinen on hätyytellyt koko kauden voittoa sijoittuen kahdesti kolmanneksi ja kerran neljänneksi. Ennen Strasbourgin kilpailua hän oli LETAS:n rankinglistan sijalla kuusi. Voiton myötä Nuutinen on entistä lähempänä paikkaa LET:lle, kun listan viisi parasta saa kauden päätteeksi hyvän kategorian LET:lle vuodeksi 2017. LETAS-kiertuetta on jäljellä kolme kilpailua.

”Kauden kirkkain tavoitteeni on sijoittua rankingin top viitoseen. Voitto auttaa tietenkin siinä. Nautiskelen tästä nyt tänään ja huomenna, mutta sitten kova duuni jatkuu. Lähdemme jo tiistaina aamuyöstä Azoreille seuraavaan kilpailuun”, Nuutinen kertoo.

Uutinen julkaistu Golfpisteen nettisivulla 24.9.2016. Tästä alkuperäiseen ja laajempaan juttuun