Kentän aurinkoiset kevätkuulumiset

Kevät tekee tuloaan ja lumi sulaa hiljalleen väyliltä. Kentän hoitotyöt päästään kohta aloittamaan ja kauden aloitus lähenee. Vähän täytyy kuitenkin vielä malttaa odottaa.

Viheriöt ovat talvehtineet pääosin hyvin. Kaikilla viheriöillä on tautilaikkuja, osalla vain muutama ja osalla sitten hieman enemmän. Kasvun käynnistyttyä ne korjautuvat kuitenkin nopeasti.

Viheriöiden osalta voidaan puhua ”torjuntavoitosta” tautien suhteen. Lumi satoi tammikuussa sulaan maahan ja sitä tuli niin runsaasti, ettei maanpinta jäätynyt koko talvena eli taudeilla oli otolliset olot muhia lumen alla sen reilut kaksi ja puoli kuukautta. Roudattomuudessa on sekä hyvät että huonot puolet. Huono puoli; roudan maaperää ilmastava vaikutus jää pois. Hyvä puoli; kenttä kuivuu huomattavan nopeasti ja kestää näin ollen hoitokoneita jo pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Hoitotyöt aloitetaan oksien ja risujen harauksella väyliltä ja raffeista sekä väylille levitetyn hiekan verkotuksella. Viheriöiden hoitotyöt aloitetaan myös osin jo viikolla 14, mutta pääosin viheriöiden hoitotyöt menevät viikolle 15. Viheriöt pystyleikataan, dressataan, harjataan, jyrätään, kalkitaan ja lannoitetaan ennen niiden avaamista.

Range pyritään avaamaan torstaina 8.4 klo 12. Rangella ei ole lyöntimattoja ennen avaamista. Kentän avaaminen menee näillä näkymin viikolle 16. Tiedotamme vielä erikseen kun avaamiset tarkentuvat.

Koronasta; kentänhoitohenkilökunta on jaettu kahteen erilliseen tiimiin, toinen tiimi on normaalisti huoltohallilla ja toinen tiimi siirtyy ns. vanhalle huoltohallille rangen viereen. Vanhan huoltohallin piha rauhoitetaan siksi muusta liikkumisesta mahdollisuuksien mukaan, eli ei autoja parkkiin hallin pihaan.

 

 

 

 

 

 

 

Kuva Saras 15, 1.4.2021

 

Julkaistu 1.4.2021/Kenttämestari