Kirkka 1 viheriöalueen peruskorjaus valmis

Kirkka 1 viheriöalueen peruskorjaus valmistui suunnitelman mukaisesti perjantaina 9.11. Oheinen video on kuvattu torstaina. Videolla Jorma Eriksson kertoo projektista lisää.

Suunnitelmiin verrattuna isompia muutoksia ei toteutusvaiheessa esille tullut. Hieman korkeuseroa pelisuunnassa vasemman eli viheriön matalan ja pelisuunnassa oikean eli viheriön korkeamman osan välillä kasvatettiin. Myös viheriön leveyttä vähennettiin pelisuunnassa vasemmalta.

Valmiin viheriön muotoilu on maltillinen ja videoklipissä viheriö vaikuttaakin muotojen osalta hyvin tasaiselta. Uudelta viheriöltä löytyy kuitenkin kolme selkeää tasoa. Viheriön koko on noin 625 neliötä. Pinta-alaltaan se on pitkälti nykyisten suositusten mukainen. Keskiarvo uusittaville viheriöille ajatellaan Keimolan tapauksessa olevan kuitenkin noin 100 neliötä pienempi. Viheriön kokoon, muotoon ja sijaintiin vaikutti myös varautuminen siihen, että aikaisemmin julkaistu uusi reittisuunnitelma voidaan joskus toteuttaa Kirkan etuysin osalta. Silloin nyt uusittu viheriöalue sopii hyvin myös paikalle suunnitellun harjoitusalueen viheriöksi. Myös viheriön reilu taka-alue edistää tuota tilannetta.

Viheriöalueen uusimisessa käytettiin viheriöllä oman siirtonurmialueen ruohoa ja ympäristön osalta siirtonurmi hankittiin ulkopuoliselta tuottajalta. Projekti onnistui hyvin. Se pysyi aikataulussa ja alitti myös kustannusarvion. Lisäksi säät suosivat tekijöitä. Uusi viheriö otetaan käyttöön golfkauden 2019 alussa.