Koronavirus pandemian vaikutukset Keimolan toimintaan

Suomen hallitus on 16.3. todennut Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus on linjannut lisätoimenpiteitä koronavirustilanteen vuoksi. Linjausten mukaan rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin. Linjattujen toimenpiteiden tarkoitus on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Hallituksen linjaukset ovat voimassa 13.4. saakka. Hallitus on 30.3 tekemillään päätöksillä jatkanut poikkeusolojen linjausten voimassaoloa 13.5 saakka.

Aluehallintovirastot ovat 17.3 antaneet määräykset, joiden mukaan yli 10 hengen yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet kielletään. Myös mm. teatterinäytökset, konsertit, näyttelyt ja urheilutapahtumat kuuluvat määräyksen piiriin. Aluehallintoviraston määräysten mukaisesti myös Olympiakomitea muistuttaa huomioimaan liikunnan ja urheilun harrastamisessa, että kokoontumiset on rajoitettu kymmeneen henkilöön. Lisäksi suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Hallituksen päätöksellä myös liikkumista on rajoitettu.

Koronavirusepidemian leviämisen ja viranomaisten päätösten johdosta Suomen Golfliitto on päivittänyt ohjeistusta golfyhteisöille ja pelaajille sekä tehnyt omaa toimintaansa koskevia päätöksiä. Keimola Golf tukeutuu omassa toiminnassaan pitkälti näihin Golfliiton ohjeistuksiin. Toivomme ja odotamme golfareilta vastuullisuutta yhteisen hyvinvoinnin turvaamisessa. Suosittelemme seuraamaan ja noudattamaan viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viestintää ja ohjeistusta. Olympiakomitea muistuttaa huomioimaan liikunnan ja urheilun harrastamisessa, että julkiset kokoontumiset on rajoitettu kymmeneen henkilöön. Lisäksi suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Valtioneuvosto täsmensi torstaina 19.3 yli 70-vuotiaille annettuja suosituksia koronavirukselta suojautumiseksi. Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan, eli karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita. Pyydämme kiinnittämään näihin suosituksiin erityistä huomiota, sillä myös Keimolan jäsenissä on paljon ikäihmisiä. Myös Suomen Golfliitto on antanut jäsenseuroilleen ja pelaajille ohjeita koronavirukseen liittyen.

Valtioneuvoston linjauksiin, tämän hetken näkymiin ja kentän kuntoon perustuen Keimola Golfin kentät ja harjoitusalueet avataan 9.4 klo 12. Samaan aikaan myös Keimolan klubitalo ja toimisto avataan. Peliajat ovat varattavissa nettiajanvarauksen kautta 8.4 klo 12 alkaen. Pelaaminen tapahtuu tietyin rajoituksin ja pitkälti Suomen Golfliiton koronaviruksen tartunnan vähentämiseksi laatiman ohjeistuksen mukaisesti. Klubitalon toimisto on auki klo 9-15.30 ja caddiemasterin palvelut 9.45-18. Tartuntavaaran takia toivomme rajoitettua asiointia toimistossa, sillä useampia asioita voi hoitaa sähköpostitse tai puhelimitse. Kentänhoito jatkaa normaalisti kentällä töitä. Range avataan keskiviikkona 25.3 klo 12. Rangen käyttöä rajoitetaan eli lyöntipaikat sijoitetaan harvemmin, jolloin paikkoja on vähemmän käytössä. Palloja saa automaatista ensisijaisesti pankkikortilla ja myös latausnapilla.

Keimolassa pelaamiseen liittyvät  tarkemmat ohjeet löydät täältä. Seuraamme aktiivisesti tilannetta ja tiedotamme muutoksista heti kun mahdollista. Toivomme ymmärrystä tämän hyvin poikkeuksellisen tilanteen aikana. Pyrimme avaamaan kaikki palvelut heti kun epidemian osalta tilanne sen sallii.

 

Artikkelia päivitetty 28.3.20 talviharjoittutilan osalta. Tila on suljettu 27.3 alkaen. Talviharjoittelutilan käyttäjille annettu ohjeistus poistettu artikkelista.
Artikkelia päivitetty 29.3.20 ja 30.3.20 Yli 70 -vuotiaille annettujen suositusten osalta
Artikkelia päivitetty 30.3.20 poikkeusolosuhteiden linjausten voimassaolon jatkaminen 13.5 saakka
Artikkelia päivitetty 30.3.20 tarkennettu yli 10 hengen kokoontumiskieltoa
Artikkelia päivitetty 1.4.20 muutettu palvelukuvausta ja päivämääriä mm. kentän avaamisen osalta
Artikkelia päivitetty 2.4.20 päivämäärä kentän avaamisen osalta
Artikkelia päivitetty 3.4.20 lisäämällä linkki pelaamisen ohjeisiin ja artikkelin julkaisupäivää muutettu etusivulla sijoittumisen takia
Artikkelia päivitetty 17.4 Uudenmaan sulkuun liittyvän tiedon poistolla