Leila Lahti Trophy by Ping kisan voiton nappasi Juuso Kahlos

Juuso Kahlos voittoon Keimolassa. 60 000 arvoiselle Volvolle ei löytynyt ottajaa.

Keimola Golfin Saras-kentällä pelattiin maanantaina 28.6. Leila Lahti Trophy by Ping -ammattilaiskisa. Palkintosumma oli kunnioitettavat 10 000 euroa, josta pääpalkinnon osuus 4000 euroa. Erikoiskisan palkintona oli myös 60 000 euron arvoinen täyssähkö-Volvo, mutta hole-in-one jäi pelaajlta tekemättä hyvistä yrityksistä huolimatta.

Tällaiset kisat ovat kokemusta hakeville ammattilaisille ja ammattilaisuuteen suuntaaville kilpapelaajille arvokkaita, ja siitä antoi myös kilpailun voittaja Juuso Kahlos Keimolalle kiitosta. – Keimolalle kisa sopi hyvin, koska seura haluaa nousta yhdeksi parhaaksi kilpaseuraksi Suomessa, totesi kilpailun organisoija ja seuran kapteeni Arto Riikonen. – Keimolaa ei vielä perinteisesti tunnisteta aktiivisena valtakunnallisen kilpailujen järjestäjänä. Sen eteen teemme töitä, komppaa kenttäyhtiön toimitusjohtaja Pekka Palmunen. Naiset ja miehet pelasivat samassa sarjassa ja keräsivät sijoituksensa perusteella pisteitä omalle seuralleen. Pisteiden perusteella palkittiin Suomen paras ammattilaisseura Royal Keimola -palkinnolla.

Keimolan kentät ovat olleet koko alkukauden erinomaisessa kunnossa ja kisapäivänä pelaajia helli kohtuullinen 24 asteen lämpötila, tosin auringon paahtaessa siniseltä taivaalta fyysinen sietokykykin oli pelitaitojen lisäksi testissä. Yhteislähtö tapahtui klo 10 ja kentällä kiersi joukkueina kahden kilpapelaajan ja kahden klubipelaajan muodostamat ryhmät. Kilpailuun osallistui 32 kilpapelaajaa ja 25 klubipelaajaa.

Järjestely teetti töitä

Kilpailujärjestelyt aloitettiin jo kuukausia sitten, kertoo kapteeni Arto Riikonen. Palkintopotin kasaamiseksi oli soitettava useita puheluja kunnes riittävä määrä yhteistyökumppaneita löytyi, hän lisää. Pelaajia houkuteltiin mukaan palkintopotin lisäksi hyvillä järjestelyillä. Kisa oli pelaajille ilmainen ja järjestäjä tarjosi kaikille osallistujille sekä aamiaisen ennen kierrosta että lounaan kisan jälkeen. Myös se seikka, että kisa järjestettiin maanantaina sai pelaajilta kiitosta. Keimolan omista kilpapelaajista kisassa nähtiin Ilari Saulo, jolle pelipäivä ei ollut paras. Mukaan myös lupautunut, LET-kisassa historiallisen hole-in-onen par 4 -väylällä tehnyt Sanna Nuutinen joutui peruuttamaan osallistumisensa, sillä korona-kuplasta poistuminen ja matkustaminen päiväksi Suomeen olisi aiheuttanut päänvaivaa jo keskiviikkona alkavaan seuraavaan LET-kisaan.
Leila Lahden muistolle

Kisan nimeä avattiin keskusteluissa kentän toimitusjohtajan Pekka Palmusen kanssa, jolla oli hyvät muistot Keimola Golfin yhdestä perustajahahmosta. Leila Lahti oli työuransa jälkeen paikalla lähes päivittäin ja hänen panoksestaan Keimola Golfin seuratoiminta ja varsinkin vapaaehtoistoiminta nostettiin uudelle tasolle, Palmunen muistelee. – Sain alkuaikoina häneltä myös hyviä neuvoja omaan työhöni, Palmunen lisää.

Kisaa seuraamassa

Juuso Kahloksen voittopuheessaan mainitsemasta ”taistelusta tuloksen eteen” saatiin hyvä esimerkki väylällä 14. Hänen avauksensa lähti hurjana hukkina vasemmalle, lähes naapuriväylälle, täydelliseen blokkiin jatkolyöntiä ajatellen. Lipulle oli matkaa noin 170 metriä ja välissä oli korkea metsäsaareke, jonka yli Kahlos lähti lyömään, katsojien pyöritellessä silmiään tälle kunnianhimoiselle yritykselle. Lyönnin jälkeen samassa ryhmässä pelanneet levittelivät käsiään – kukaan ei nähnyt pallon lentorataa ja alastuloa. Lähemmäs greeniä päästyään Juuso Kahlos huuhdahti tyytyväisenä, pallo on greenillä. Rohkeasta teosta birdie korttiin ja rutkasti itseluottamusta lopuille rei’ille.

Tavoitteena kisa Suomen paras ammattilaisseura -tittelistä

Keimolan kapteeni Arto Riikonen kertoi kisan jäävän kentän ohjelmistoon. Toiveissa on, että seurat ympäri Suomen huomioivat sen lähettämällä kisaan parhaat ammattilaisensa. ”Meillä Suomessa on useita kilpagolfiin satsaavia seuroja ja keskinäinen kilpailu koituisi varmasti lajin parhaaksi”, korostaa Riikonen. Kisan paras golfin ammattilaisseura oli Nurmijärven Golfseura.

Jatkoa seuraa – Nordic Golf Leaguen Suomen osakilpailu pelataan Keimolassa 22.–24.7. Finnish Tour Championship -nimellä. Palkintopotti on tällöin vähintään 40 000 euroa ja kisa järjestetään yhdessä Suomen Golfliiton kanssa.

Tulosluettelo Ammattilaiset
Tulokset_ProAm

Teksti Jukka Rimpiläinen