Odotettavissa jääpoltetta!

Kentällä kuluva talvi on ollut jään muodostumiselle otollinen. Maa on jäätynyt syvälle ohuesta lumikerroksesta johtuen. Useamman kerran talven aikana  plussanpuolella käynyt lämpötila ja samassa yhteydessä vesi/tihkusade ovat mahdollistaneet melko paksunkin jääkerroksen (jopa parikymmentä senttiä) muodostumiseen maan pinnalle, lumen alle.

Viheriöt on putsattu lumesta kolme kertaa talven aikana, (osa viidesti), jotta jään muodostuminen olisi mahdollisimman vähäistä, tällä hetkellä viheriöiden tilanne näyttää jään osalta melko hyvältä, pelkkää kohvajäätä jäljellä. Verrokkiviheriö aurattiin ensi kertaa ma 13.3, teräsjäätä reippaat 10 senttiä…

Lyöntipaikat on putsattu lumesta kahdesti talven aikana, aikaisempina vuosina lyöntipaikkoja ei ole juuri tarvinnut aurata ollenkaan. Tällä hetkellä pääosin kohvajään peitossa.

Väylät on hiekoitettu helmikuun lopulla ja nyt odotetaan aurinkoisia päiviä, jotta hiekka sulattaa lumen ja sitten lumen alla olevan jään. Varsinkin väylillä on odotettavissa jääpoltetta, kaikissa pienissä ja vähän isommissakin painanteissa.

Voit lukea artikkelin jääpoltteesta Golfpisteen sivuilta tästä.

 

t.km