Syksy ja kylmät yöt vaikuttavat pelaamiseen

Yö-/aamupakkaset pitävät kentän herkästi suljettuna aamupäivän, jopa koko päivän pahimmassa tapauksessa. Maa ei ehdi sulamaan pinnan alta kun lämpöasteille päästään vasta puolen päivän aikaan, kuten tällä viikolla on käynyt. Varsinkin varjoisat kohdat pysyvät jäässä vaikka ilma olisi muutaman asteen plussalla.

Oman kotipihan nurmi sulaa huomattavasti nopeammin kuin muutamaan millimetriin leikattu viheriö. Pitempi nurmi eristää myös paremmin maan jäätymisen pinnan alta. Sulanut pinta ei siis vielä kovien pakkasten jälkeen mahdollista pelaamista viheriöllä. Keimolan alueella on myös usein muutama aste kylmempää kuin lähialueilla. Muihin kenttiin ei kannata tässä tapauksessa verrata sijainnin sekä kenttien erilaisten maastojen vuoksi, esimerkiksi kentät joilla ei ole samanlaista puustoa varjostamassa pystyvät avaamaan Keimolaa aikaisemmin.

Kerromme päivittäin kentän avaamisesta kotisivuilla Kenttämestarin uutisissa. Suosittelemme käymään sivuilla ennen kentälle lähtöä jos yö on ollut kylmä.

Tulevaksi viikonlopuksi 10-11.10 on edelleen ennustettu kylmiä öitä. On hyvin todennäköistä, ettei kentälle pääse aamupäivällä tai mahdollisesti ollenkaan.

Maanantaista 12.10 alkaen Saras pelataan palloränninä ilman ajanvarausta kello 11.00 asti.

Muistutamme lisäksi, että huurteiselle kentälle meneminen on ehdottomasti kielletty. Varatut ajat peruuntuvat, jos kenttä on kiinni, aikoja ei siirretä eteenpäin. Myös lähipelialueelle meneminen on kiellettyä, kun kenttä on ”pakkasaamuina” suljettu.

Hyviä syyspelejä toivottaen,
Toimisto ja kenttämestari

 

Julkaistu 8.10.2015 / klubi-isäntä