LEILA LAHTI TROPHY

HISTORIAA

Leila Lahti Trophy kilpailu on myös kunnianosoitus Leila Lahden työlle golfin ja Keimola Golfin hyväksi, joille hän antoi sydämensä.

Leila aloitti golfin pelaamisen jo ennen Keimolan kentän olemassa oloa Hämeenlinnassa Aulangolla. Yhdessä Kaj Eklundin ja Gilbert Koskelan kanssa he perustivat Vantaan Golf seuran kun golfkenttää ryhdyttiin Keimolaan rakentamaan yli 30 vuotta sitten. Seura on nimenmuutoksen jälkeen nykyinen Keimola Golf ry. Leila Lahti oli golfseuran perustajajäsen jäsennumerolla 3. Hän sai myöhemmin seuran kunniajäsenyyden.

Leila Lahti oli seuran hallituksen jäsen aivan se ensimmäisistä vuosista 1987 alkaen jatkuen 2017 saakka. Leila oli ensimmäinen Golfliiton naistuomari ja varsinainen kävelevä sääntökirja.

Leila Lahti oli tunnettu myös laajemminkin Suomen golfpiireissä. Mitä isommat kisat Keimolassa järjestettiin, sitä paremmin hän oli kotonaan järjestelyissä ja tuomaroidessaan kilpailuita. Kilpagolfarit muistavat Leilan kannustusta lämmöllä. Hänen omaa meriittiä oli Vantaan Golf seuran kahden ensimmäisen vuotena naisten sarjan mestaruus. Pelaajana Leila oli tunnettu hyvästä lähipelistään.

TULOKSIA 2021

Vuonna 2021 järjestettiin ensimmäinen Leila Lahti Trophy kilpailu. Kovatasoisen kisan voittajaksi pelasi Juuso Kahlos tuloksella 68 lyöntiä. Hän pelasi PING 2 joukkuessa, joka sijoittui joukkuekisassa sijalle 6. Juuso sattuu olemaan myös Leila Lahden pojan kummipoika. Juuson kehitystä pelaajana myös Leila seurasi erityisesti nuoruusvuosien aikana. Kovatasoisessa kisassa kaikkiaan 7 pelaajaa pelasi kentän alle par tuloksen. Kakkonen oli Mikael Salminen (69) ja kisan kolmas oli Henri Satama (69).

Ammattilaisten yksilökisan rinnalla pelattiin joukkuepeli, jossa paremmuus ratkaistiin joukkueen pistebogey tuloksella. Joukkueena voiton vei Leipurin 2 joukkue, jossa pelasivat Alex Hietala ja Timo Rajapuro (45). Kakkonen oli Team Puhakka, jossa pelaajina olivat Peter Puhakka ja Juho Istolainen (40) ja kolmas PING 1 joukkue Ilari Saulon ja Taru Åkesson pelipanoksella. Kilpailun paras ammattilaisseura oli Nurmijärven Golfklubi.​​​​​​​

AMMATTILAISET

Keimola Golf järjestää 19.6.2023 mies- ja naispelaajille yksipäiväisen ammatilaiskisan Saras kentällä. Palkintona kisassa jaetaan 10 000 euroa. Rahapalkinto jaetaan 7 parhaalle pelaajalle. Miehet ja naiset pelaavat samassa sarjassa.

KILPAILUN IDEA

Kisa tarjoaa amatööri- ja ammattilaisvaiheen saumakohdassa oleville pelaajille matalan kynnyksen kisan ammattilaisuran aloitukseen. Kisan idea on syntynyt ammattilaisuutta tavoittelevien pelaajien valmentajilta. Kisa lisää kovatasoisia ja helposti tavoitettavia kisoja Suomeen.

AMATÖÖRIT

Ammattilaiskisan yhteydessä pelataan ProAm -joukkuekisa, jonka kilpailumuotona on Best Ball Pistebogey. Joukkueen muodostavat ammattilainen ja amatööri. Best ball -kisassa jaetaan tavarapalkintoja. Lisäksi kisassa on mukana useita erikoiskilpailuja, joissa onnistuneet palkitaan erikseen.